lauantai 21. huhtikuuta 2012

Spinningmaratoonin fiilikset

Noniin, palaillaampa aamuisiin tunnelmiin, nyt kun on syöty koko päivä hyvin pikkusiskon ja hyvän ystävän kanssa. ;)

Aamulla heräsin 8.30 herätyskelloon ja mahassa velloi heti, sillä kyllähän sitä jännitti, jaksaako, kun kunto meni Tahkolla vähän alaspäin. Aloin heti valmistamaan aamupalaa eli kahdesta kananmunasta kokkelia parilla kalkkunasiivulla ja pari täysjyväleipää kinkulla,juustolla ja kasviksilla. Sekä vettä 6dl ja lasi maitoa. Ihan kaikkea en kyllä jaksanut syödä, eli hyvin tuli tankattua!

Aamu meni nopeesti ja maratooni siis akoi 10.30 ja tämä neiti on n. 5 min ennen aloitusta paikalla, GREAT! Siinä olikin mukavat sykkeennostot vaihtaa vaatteet nopeesti, täyttää vesipullo ja asettaa pyörä itselleen sopivaksi. Sain kyllä onneksi takarivinpaikan ja luottopyörän itselleni. :) Mikshän takarivi oli niin epäsuosittu?

Maratoonin kulku siis oli iisispinni,perusspinni, mäkispinni ja loppuun vielä iisi. Kesto 3tuntia yhteensä!

Iisispinnin käytin aikalailla lämmittelyyn rauhallisesti. Ainoastaan yhdessä työosuudessa (toiseksi viimeisessä) päästin jo sykkeitä ylemmäs, kun ei jaksanut kroppa enää pidätellä. Mulla kun on vaikeuksia vetää niin, että olen "melko" tyytyväinen. Aina haluaa rääkkiä. Mutta onneksi vedin melko rauhallisesti, aivan kuten halloweeninäkin. Tuli hiki, mutta oli tosi energinen olo tunnin lopussa. :)

Perusspinnissä aloin jo vähän irroittelemaan ja nostelemaan sykettä. Jalatkin pääsi jo joissain biiseissä hapoille, mutta palautteluni pidin aika rempseinä, sillä valmistauduin mäkispinniin, missä olin päättänyt vetää täysillä. Perusspinnin jälkeen alkoi jo vähän väsyttää. Perusspinnin aikana mun polvi vähän temppuili, mutta sitten keskityin pakara- ja reisilihaksilla tekemään enempi hommia, niin meni kiputilat ohi. :)

Mäkispinnin alkaessa, tiesin että tulee rankkaa, koska Vesku oli ohjaajana. :D Tämän osuuden ajan vastus oli niin iso, että tunsi tekevänsä kokoajan töitä. Pahin pelkoni myös toteutui, nimittäin inttervallia ja siinä vaiheessa huusinkin "EI!" aika kovaan ääneen. Ja se tuli vielä refleksistä! Vastauksena sain vain "Kyllä!" ja se oli menoa sitten. Viimeinen intervalliosuus oli niin paha, että silmissä jo vähän sumeni, mutta kunnialla se läpi! Mäkispinni meni kyllä tosi nopeesti ja keskityin aikalailla vaan hegittämiseen. Tällä tunnilla oli tosiaan kovimpia vastuksia, mitä ikinä oon spinnissä käyttänyt.

Iisispinnin mä oikeastaan aikalailla palauttelin, paitsi vikassa työosuudessa nostin vielä kerran sykkeet korkeelle. Tää oli rankin osuus ekan iisin jälkeen, sillä oli jo melko puutunut ja joka polkasu tuntu reisissä aika ilkeelle, vaikka vastusta laskin n. perusspinnin vastuksii ja loppua kohden alkuvastuksiin. Kyllä tässäkin 45min meni yllättävän nopeesti, heti ekan 10min jälkeen, minkä vilkuilin kelloa.

Loppuun oli kivan pitkä loppuveryyttely ja sitten heti proteiinipatukkaa suuhun ja suihkuun. Apteekin kautta kotiin ja sohvalle kokemaan totaalista "välikuolemaa", tosin sitä ennen otin buranaa jalkakipuun ja selkäkipuun. Alaselkä siis kipeyty, koska on ollut niin hurja spinnitauko. Nyt alkaa kyllä kroppa olemaan jo aika rauhallinen, mutta vielä pitää jotakin venytyksiä tehdä ennen nukkumaanmenoa!

Mun vinkit spinnimaratoonille:

-Aloita tankkaus paria päivää ennen. Hiilareita luvan kanssa, woho!
- Juo vettä, ennen maratoonia ja suorituksen aikana, sekä myös jälkeen. Pitkässä suorituksessa vettä pitäisi juoda ainakin desin verran 15-20min välein, tän opin tänään maratoonilla! :)
-Palautusjuomaa mukaan kanssa, jos pelottaa ettei jaksa.
-Älä mene "kuluttamaan kaloreita"-maratoonille, vaan selviytymään siitä. Musta maratooni vain laihdutusmielessä voi olla aika kohtalokas, jos jättää juurikin esin tankkaamatta että mahd. paljon kaloreita palaisi.
-Tunnilla muista kapinoida ja huutaa ohjaajalle "turpa kiinni", kun se jotakin kyselee ja meinaat kuolla polkemiseen. Keräät myös näin kummastuneita katseita. Kai tämä oli semmoista teini-iän kapinointia, kun sitä on mahdollista tehdä vielä 3 viikkoa!
-Loppuun näytä niin uupuneelta, että kaikki vaan nauraa sulle. Muista myös itse nauraa itsellesi ja punaiselle naamalle, älä turhaa kriiseile!
-Jos menet saunaan, ole vain hetki! Mä viivyin toissakertana liian kauan ja meinasin pyörtyä, sekä koko loppupäivän oli kaamea olo. Itse suosittelen siis vain virkistävää suihkua. :)
-Ole ylpeä itsestäsi, jos suoriudut maratoonista!

Kyllä näillä vinkeillä pitäisi selvitä! ;) Oliko joku muu teistä maratoonilla? Miten meni? :) Ja onnittelut kaikille ketkä myös selvisi, ei olla ihan mitään turhia naisia! ;)

Edit: Kaloreita paloi mittarin mukaan 1848 jos jotakuta kiinnostaapi!:)

17 kommenttia:

  1. Täällä yks maratoonailija ilmoittautuu! Erittäinn hyvin meni, vaikka viimeset 45min oli jo äärimmäisen tahmeaa ja tuntu, että reidet kramppaa kohta. Mutta maaliin selvittiin ja aivan ääretön voittajafiilis tuli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuttu tunne :D Ja jep, voittajafiiliksen ollaan kyllä molemmat todellaki ansaittu! :)

      Poista
    2. Kyllä! :) Ja seuraavalla kerralla ehdottomasti uudestaan! Hyvin tuli ainakin nesteytettyä, kun vessassa on saanu ravata maratonin jälkeen hyvin ahkeraan. :D

      Poista
    3. Jep! Niin pähkähullua, mutta koukuttavaa! :D ja jep, vessa ollut kaveri, vaikka tuntu, että hikoili kaiken pois pyörän päällä jo! Haha!

      Poista
    4. Joo kyllä aluks mietti, että täytyy olla päässä jotain vialla, että lähtee tämmöseen, mutta kuitenkin ties, että uudestaan on päästävä. :D Nojoo en kyllä oo koskaan hikoillu noin paljon treenin aikana. x)

      Poista
    5. Haha, totta. Mutta ihan positiivinen "asennevika". ;) Ja joo, hyvin kyllä hikoilee. Tosin kerran 30min spinningissä hikoilin kyllä enempi kuin laki sallii, mutta kyllä se veikin kaikki mehut. Nyt hikoilin aika tasaiseen, lukuunottamatta jotakin piikkejä, mutta tosin, hikoili KOKO kroppa, yleensä tuntuu, että vaan naama hikoo :D Mut nyt oli kädet,jalat,naama.. kaikki!

      Poista
  2. Vau! Tossa tarvitaan jo vähän lihasta ja kuntoa! ;)

    Kateellisena aina lueskelen muiden blogeista kun niiden saleilla järkätään kaikkee tällasta kivaa! Meiän salilla on vaan tylsiä tutustumispäivä/-viikkoja, kun muut saa tulla ilmaseks ja sitten ne täyttäkin koko puljun niin että jäsenet joutuu ahtautumaan johonki nurkkaan, kun on tottunu siihen että esim. tunnille kerkee ihan hyvin 5 vaille! :-D

    Zumbamaratonilla oon ite ollut joskus huonon kunnon kulta-aikoina, mutta spinningmaraton on mulle ihan uutta! Vois olla tosi kiva, tosin ei ehkä tällä max kerran viikossa spinningiin - tahdilla! :D

    Niiin, uusi lukijakin tässä samalla ilmoittautuu :)

    VastaaPoista
  3. Joo niitäkin, mutta eniten ehkä sitä kuuluisaa suomalaista sisua! :D

    Voi että, missä paikkakunnalla sitten asut? Sun pitää muuttaa Jyväskylään ja tulla Kuntoportille!;) Siellä on vaikka minkälaisia kisoja, millon ahkerin spinnaaja, milloin zumbaaja ja si tuo maratooni ja tietty avoimet ovet! Ja joo avoimissa ovissa on tuo huono, että tunnit täyttyy nopeesti, itekki oon niin matti myöhänen.. :D

    Voi hitsi, mä haluisin kokee zumbamaratoonin, kunnon zembalot pystyyn! Pitää pistää ehkä toive jos Kuntoportille joskus sais. ;)

    Ja kuule, mullakin oli spinnistä n. 4.5kk tauko ja hyvin se silti meni. :) Valmistauduin niin huolella fyysisesti, mutta ennenkaikkea henkisesti!

    Ja voi että, lämpimästi tervetuloa lukijaksi, toivottavasti tekstit miellyttää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös Kuntoportilla oo ollutkin jotain Zumbamaratonin tapaista? Vai oonko ihan väärässä? :D Mun mielestä ainakin joskus on ollu semmonen päivä millon on ollu zumbaa monta tuntia putkeen. Okei, nyt hävettää, jos näin ei ookaan ollu. x))

      Poista
    2. Oho, onkohan ollut ja oon missannu! Pitääpi kysellä ja udella!

      Poista
    3. Voi myös erittäin hyvin olla, että oon ite väärässä. ;)

      Poista
    4. Eikun nyt tuli kutkutus, että mä saatan olla väärässä! :D Tää asia pitänee selvittää ja kerron oikean vastauken sitten täällä sulle!

      Poista
    5. Tai jos jaksat niin käy kommentoimassa mun blogiin, jos en muista täällä käydä kahtomassa. :D

      Poista
  4. Hei, pitää muistaa myös hymyillä koko ajan. Tosin Vesku varmaan luuli mun irvistelevän sille, kun oli "hieman" väkinäinen hymy siinä tuskassa!:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, meinasin lisätä senkin! :D Ja joo, varmasti oli nättejä hymyjä kaikilla naisilla, varsinaista silmänruokaa oltii kaikki hikoilevat irvistelevät naiset! ;D

      Poista